The Legendary Mertens Brothers

4 Responses to La Carioca met het Festivalorkest

  1. Mijn vader bezitte de lp tgv x-aantaljaar brt.En ik weet dat daar deze versie van carioca op staat,alsook theo met opus for trumpet.Telkemale smul ik als ik de lp opzet van deze pracht vertolkingen!!!! Voorts het geluk gehad dat men pa me als 12 jarige regelmatig meenam naar concerten in de buurt als theo ergens optrad als gastsolist bij fanfares of bigbands! Verder staan me eeuwig bij de verhalen van generatiegenoten van theo alsook men pa en collegatrompetisten die midden jaren 60 lid waren van het muziek 1ste B korps te Keulen als ze des middags vrij van dienst waten ipv aan zelfstudie te doen op hun kamer op bed lagen te luisteren hoe Theo op de kamer ernaast aan t repeteren was!!! Heb zelf+men pa Alfons Van Dijck op t einde van zen loopbaan de kans gehad met theo samen te werken en hem na de repetitie met dit verhaal confronteerde en hem toen ook de groeten deed van zen toenmalige collega Roger Vanhout,was hij blij verrast en daarna was uiteraard zen volgende vraag of hij nog muzikaal actief was? Jammer genoeg is Roger ook al meer dan 1 jaar overleden,maar toch koester ik de verhalen van deze oude rotten!!!

  2. Alsook koester ik de lp’s die zowel men pa als ik zelf bezit van zowel Theo en Albert!!! Waren beiden grootmeesters in meerdere genres om nog te zwijgen van hun eigen mooie volle kleurrijke sound!!!LEVENSLANG RESPEKT EN zijn nog steeds deels men drijfveer waardoor ik zelf nog steeds trombone speel in voornamelijk bigbandgenre ookal ben ik o jonge leeftijd eerst 10 tal jaar op cornet gestart en later op aanraden van men leraar Frans Sylvain op trombone overgrschakeld.Sylvain was ook generatiegenoot van Theo en Albert, en ook gelijktijdig met hen op t conservatorium te Antwerpen,en vertelde me toen ook hoe diep ongelukkig Albert was toen hij ook op t conservatorium te horen kreeg dat hij beter van trompet op trombone moest overschakelen!

Leave a reply